Begeleiding en ondersteuning

Mentor/coach

Je mentor heeft een belangrijke rol. In de brugklas heb je elke week twee mentoruren en een studieles. Studievaardigheden zoals leren-leren, zelfstandigheid, plannen, samenwerken en verantwoordelijkheid nemen komen aan bod. Ook is er in de klas aandacht voor sociale vaardigheden en groepsvorming.

Regelmatig heb je een persoonlijk gesprek met je mentor. Tijdens dit gesprek gaat het over hoe het gaat op school en hoe je je voelt in de klas en op school. Een paar keer per jaar nodigen we je ouders/verzorgers uit voor een MOL-gesprek (Mentor-Ouder-Leerling).

Hulp met een vak & huiswerk

Op het daltonplein kun je elke dag terecht voor begeleiding met het maken of plannen van je huiswerk. Ook na je lessen. Docenten en onderwijsassistenten helpen je graag en je mentor houdt je vorderingen in de gaten. Zo krijg jij de ondersteuning die je nodig hebt. Ook als je moeite hebt met een vak, kun je daar ondersteuning voor krijgen. Dit gebeurt in overleg met je mentor. Huiswerkondersteuning en hulp met een vak worden kosteloos aangeboden.

Dyslexie/dyscalculie

Als je dyslexie/dyscalculie hebt krijg je bij ons extra ondersteuning. In overleg met je ouders/verzorgers wordt bepaald welke ondersteuning jij nodig hebt. Meer informatie over Dyslexie- en dyscalculiebeleid lees je hier.

Omgaan met faalangst

Voor leerlingen met faalangst bieden we een training aan. Tijdens deze training leer je technieken om spanning beter op te vangen waardoor je prestaties verbeteren.

Vertrouwenspersoon

Als je als leerling een klacht hebt, of te maken hebt met ongewenst gedrag, kun je daarvoor altijd terecht bij je mentor. Wil je graag met iemand anders hierover praten, dan kun je terecht bij onze vertrouwenspersoon. De vertrouwenspersoon hoort de klacht (in vertrouwen) aan en ondersteunt bij de afhandeling van de klacht.
De vertrouwenspersoon van Stanislas Dalton Delft is Pater Peter Peelen
peele@stanislascollege.nl