Naar de brugklas

Op onze school krijg je een plaats in een klas die het beste past bij je jou. We hebben mavo-, havo- en mavo/havo-brugklassen.
In de mavo/havo-brugklas krijg je les op havoniveau en is er wat extra tijd voor uitleg en instructie. Voor elk vak ontvang je een havo- en een mavocijfer. Op basis van je resultaten en studiehouding stroom je door naar mavo of havo.
Wordt het mavo? Dan kan je altijd na je diploma ook nog je havodiploma bij ons op school halen!

Mentor & leerlingmentoren

Op onze school speelt je mentor een belangrijke rol. Je mentor geeft elke week twee mentorlessen aan je en houdt je voortgang goed in de gaten. Tijdens de mentorles gaat het over groepsvorming, omgaan met elkaar en het plannen, maken en leren van schoolwerk.

Naast je mentor heb je in de brugklas leerlingmentoren. Zij zaten kortgeleden ook nog in de brugklas dus weten precies hoe ze je kunnen helpen én geen vraag is te gek!

De start van het schooljaar

Al voor de zomervakantie kom je kennismaken op onze school. Je leert die middag je mentor en klasgenoten al kennen.
Het schooljaar start met een introductieprogramma waarin we elkaar nog beter leren kennen. Ook leggen we je uit hoe de daltonagenda, periodeplanners en Chromebook werken.

Brugklaskamp

Zodra de eerste weken voorbij zijn en je een beetje bent gewend ga je met alle brugklasleerlingen een paar dagen op kamp! We doen leuke spelactiviteiten en de laatste avond is er een disco. Je leert je klasgenootjes, docenten en mentor goed kennen. Zo ga je meteen een gezellig schooljaar tegemoet, omdat je bijna alle brugklassers kent.